پیوندهای مهم

 

 

  

 
 

  

 


 

X
اخبار

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور: الکترونیکی شدن خدمات ثبتی جعل اسناد را به صفر رسانده است

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یکی از راهبردهای این سازمان را گسترش خدمات الکترونیک و کاهش مراجعات حضوری متقاضیان خدمت عنوان و اظهار کرد: در گذشته بخش عمده‌ای از جرایم مربوط به جعل اسناد مالکیت و قراردادها بود ولی امروز با الکترونیکی شدن خدمات ثبتی، آرشیو الکترونیکی سوابق و حذف فرایندهای سنتی، امکان استفاده از سند مجعول در کشور به صفر رسیده است.
شنبه 24 تير 1396
2666


رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یکی از راهبردهای این سازمان را گسترش خدمات الکترونیک و کاهش مراجعات حضوری متقاضیان خدمت عنوان و اظهار کرد: در گذشته بخش عمده‌ای از جرایم مربوط به جعل اسناد مالکیت و قراردادها بود ولی امروز با الکترونیکی شدن خدمات ثبتی، آرشیو الکترونیکی سوابق و حذف فرایندهای سنتی، امکان استفاده از سند مجعول در کشور به صفر رسیده است.
احمد تویسرکانی در دیدار رییس و اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، این سازمان را جزو معدود نهادهایی برشمرد که همه مردم با آن سرو کار دارند و اظهار کرد: تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم تا بتوانیم این سازمان را با سابقه فعالیت یکصد ساله از حالت سنتی به شیوه‌های نوین خدمت‌رسانی تجهیز کنیم.
وی کمک‌های مجلس شورای اسلامی را در برون‌رفت این سازمان از شیوه‌های سنتی در بخشی از فرایندهای ثبتی قابل تقدیر دانست و گفت: تصویب قانون جامع کاداستر در مجلس شورای اسلامی یکی از  کارهای مهم و با ارزش مجلس در راستای کاهش دعاوی ملکی و افزایش دقت و سرعت ارائه خدمات ثبتی است.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور این سازمان را شبه قضایی دانست و افزود: قریب به یک هزار و 600 نفر از همکاران قوه‌قضاییه و قضات کشور به صورت پاره‌وقت با این سازمان همکاری دارند.
به گزارش فارس، وی بیان کرد: باید به منشاء ایجاد پرونده در دستگاه قضایی توجه کرد لذا اگر کمک شود تا سازمان ثبت به جایگاه واقعی خود برسد می‌تواند بخش زیادی از ورودی پرونده‌های محاکم قضایی را کاهش دهد. تویسرکانی گفت: در شرایطی که بسیاری از دستگاه‌ها نتوانسته‌اند اغلب تکالیفی که براساس برنامه پنجم توسعه بر عهده آنها گذاشته شده را انجام دهند؛ بر این اساس سازمان ثبت توانسته است اغلب تکالیفی که به موجب قانون برنامه پنجم توسعه از سوی مجلس شورای اسلامی بر عهده این سازمان گذاشته شده را انجام دهد.
وی راهبردهای سازمان ثبت را در راستای گسترش خدمات الکترونیک، کاهش مراجعات حضوری متقاضیان خدمت و اصلاح فرایندها دانست و افزود: به جهت اجرایی بر اساس تکالیف برنامه پنجم توسعه بسیاری از فرایندهای ثبتی به صورت الکترونیک ارایه می‌شود و تمامی اطلاعات و سوابق ثبتی در بانک‌های اطلاعاتی این سازمان به تفکیک حوزه‌های مختلف املاک، اسناد، ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی ذخیره و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

  آرشیو الکترونیک سوابق ثبتی راه‌های ارتکاب جرایم را می‌بندد
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تأکید بر توسعه ثبت رسمی در کشور عنوان کرد: آرشیو الکترونیک سوابق ثبتی کاری بزرگ و مهم است که می‌تواند از بسیاری از آسیب‌ها از جمله سرقت، آتش‌سوزی و جعل جلوگیری کند و راه‌های ارتکاب جرایم را ببندد.
وی گفت: در گذشته بخش عمده‌ای از جرایم مربوط به جعل اسناد مالکیت و قراردادها بود ولی امروز با الکترونیکی شدن خدمات ثبتی، آرشیو الکترونیکی سوابق و حذف فرایندهای سنتی امکان استفاده از سند مجعول در کشور به صفر رسیده است.
تویسرکانی اظهار کرد: در سال گذشته توانستیم دفاتر املاک و اسناد را که از ابتدای تأسیس سازمان به صورت دستی تنظیم می‌شد و منشاء بسیاری از مشکلات و مفاسد بود حذف کرده و با الکترونیکی نمودن ثبت این دفاتر در سراسر کشور به راحتی می‌توان در هر لحظه تمامی معاملات کشور را رصد کرد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خاطر نشان کرد: به منظور اطمینان از صحت اطلاعات متعاملین که به دفترخانه‌ها مراجعه می‌کنند، دفاتر اسناد رسمی به سامانه‌های احراز هویت سازمان ثبت احوال متصل شده و در کنار مطابقت عکس و اطلاعات هویتی، اثر انگشت افراد نیز اسکن و طبقه‌بندی شده و از سال گذشته تاکنون قریب 24 میلیون اثر انگشت ذخیره‌سازی شده است.
وی با اشاره به حذف 42 درصد از درآمدهای اجرای کاداستر در قانون بودجه 96 پس از یک سال، از وضع قانون مهم و دائمی از عدم امکان تحقق این طرح ملی در کشور در مهلت قانونی انتقاد کرد و گفت: عملا اجرای این طرح از پنج سال مقرر در قانون به 10سال خواهد انجامید.
   سازمان ثبت اسناد یکی از نهادهای پیشرو در کشور است
الهیار ملکشاهی رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار اقدامات انجام شده در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در جهت استفاده از فناوری‌های نوین را طی سال‌های اخیر بسیار با اهمیت برشمرد و گفت: سازمان ثبت توانسته طی چند سال اخیر در تمامی ابعاد و به‌ویژه در زمینه اجرای دولت الکترونیک و الکترونیک کردن خدمات‌رسانی این سازمان به سرعت رو به جلو حرکت کند.
وی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را یکی از نهادهای پیشرو در کشور دانست و گفت: با تلاش‌های زیادی که در این سازمان صورت گرفته امروز شاهد آن هستیم که ثبت اسناد سنتی دیگر وجود خارجی ندارد.
رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی آمادگی کامل برای رفع مشکلات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و کمک به رفع تنگناها و مشکلات موجود را دارد.
گفتنی است در این دیدار ضمن پاسخ به سؤالات و دیدگاه‌های اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی بر وحدت و همدلی بین نمایندگان و سازمان ثبت در جهت ارتقای خدمت رسانی به مردم شریف تأکید شد.


حمایت آنلاین